Gezonde bananen brood maken?
Op zoek naar een gezond ontbijt dat je van tevoren kunt klaarmaken en dat je onderweg mee kunt nemen? Dit havermout-bananenbrood is het perfecte meal prep ontbijt! Boordevol havermout, noten & zaden en olijfolie die je bloedsuikerspiegel in balans houden! Superlekker met een schep yoghurt, vers fruit en een klodder notenboter!
Voor 8-10 plakjes:
 
- 3 grote bruine bananen of 4 gewone plus een extra voor de bovenkant!
 - 75 ml olijfolie
 - 100 ml ahornsiroop of 75 g honing
 - 150 g havermout, verpulverd tot een fijn meel
 - 75 g meel
 - 2 el pompoenpitten
 - Handvol geplette walnoten
 - 1 tl kaneel
 - 1 volle tl bakpoeder
 - 1/2 tl baksoda
 
Optioneel: Grote havervlokken en een extra banaan bovenop!
Bereiding:
 
- Verwarm je oven voor op 180c.
 - Prak de bananen samen met de olijfolie en ahornsiroop tot een nat mengsel.
 - Mix de havermout tot een fijn meel en voeg dan de rest van de droge ingrediënten, noten en zaden toe.
 - Spatel het natte mengsel door het droge mengsel tot het net gecombineerd is. Mix niet te lang.
 - Giet in een ingevette broodvorm en top met een paar grote havervlokken & een de in lengte gehalveerde banaan.
 - Bak onafgedekt gedurende 20 minuten, dek af met folie en bak nog eens 20 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
 - Laat 30 minuten rusten. Snijd en serveer met yoghurt, notenboter en fruit!