Gezonde bananen brood maken?

Op zoek naar een gezond ontbijt dat je van tevoren kunt klaarmaken en dat je onderweg mee kunt nemen? Dit havermout-bananenbrood is het perfecte meal prep ontbijt! Boordevol havermout, noten & zaden en olijfolie die je bloedsuikerspiegel in balans houden! Superlekker met een schep yoghurt, vers fruit en een klodder notenboter!

Voor 8-10 plakjes: 


  • 3 grote bruine bananen of 4 gewone plus een extra voor de bovenkant! 
  • 75 ml olijfolie 
  • 100 ml ahornsiroop of 75 g honing 
  • 150 g havermout, verpulverd tot een fijn meel 
  • 75 g meel 
  • 2 el pompoenpitten 
  • Handvol geplette walnoten 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 volle tl bakpoeder 
  • 1/2 tl baksoda 

Optioneel: Grote havervlokken en een extra banaan bovenop!

Bereiding: 


  1. Verwarm je oven voor op 180c. 
  2. Prak de bananen samen met de olijfolie en ahornsiroop tot een nat mengsel. 
  3. Mix de havermout tot een fijn meel en voeg dan de rest van de droge ingrediënten, noten en zaden toe. 
  4. Spatel het natte mengsel door het droge mengsel tot het net gecombineerd is. Mix niet te lang. 
  5. Giet in een ingevette broodvorm en top met een paar grote havervlokken & een de in lengte gehalveerde banaan.
  6. Bak onafgedekt gedurende 20 minuten, dek af met folie en bak nog eens 20 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt. 
  7. Laat 30 minuten rusten. Snijd en serveer met yoghurt, notenboter en fruit!