Heerlijke zalm Romesco met ratatouille

Mijn naam is Lou van The Healthy Chef en ik neem je maandelijks mee in onze keuken met toffe en natuurlijk gezonde recepten. Vandaag beginnen we met een van mijn persoonlijke favoriete: De Romesco saus, natuurlijk niet alleen de saus. Deze gaat dit gepaard met een heerlijke op de huid gebakken zalm en ratatouille en pasta, maar sta even stil bij de saus. De ziel van dit gerecht. Rijk aan gezonde vetten, een subtiel zuurtje door je citroen en een volle aromatische smaak door je paprika, tomaten en knoflook. Zie hieronder het recept. Enjoy!

Laten we snel naar de bereiding gaan!

De saus:

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s
  • 2 trostomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gram hazelnoten
  • 20 gram amandelen
  • ½ schil van een citroen
  • ½ theelepel paprika poeder
  • ¼ theelepel chili poeder
  • 4 el extra Verne olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding:

  • Doe de rode paprika’s in zilverfolie en pof deze op 220 graden 7 minuten in de oven.
  • Haal het velletje eraf en laat afkoelen.
  • Rooster de hazelnoten en de amandelen op 180 graden tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
  • Snij de knoflook fijn en doe deze in een vijzel samen met de hazelnoten, amandelen, paprika poeder, chili poeder en de citroen schil.
  • Meng dit met de vijzel tot de olie uit de noten en de citroenschil is gekomen.
  • Voeg hierbij (als je vijzel groot genoeg is) je tomaten, paprika en extra Verne olijfolie aan toe en maak op smaak met zeezout en peper.


De pasta:

  • 100gr. pasta(volkoren)
  • Ruim kokend water
  • Zout
  • Olijfolie(scheut)

Bereiding:

  • Breng een pan met ruim kokend water aan de kook, en voeg hier de olijfolie en zout aan toe (het water mag hoog in zout zijn, dit neemt de pasta op)
  • Kook de pasta tot beetgaar (al dente).
  • Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.

De zalm:

Ingrediënten

  • 200gr. zalmmoot met huid
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  • Droog de huid van de zalm goed af met papier en zout deze licht (hierdoor krijgt de huid van de zalm een knapperige huid tijdens het bakken.
  • Leg de zalm in een pan met olijfolie en zet het vuur laag.
  • Laat de zalm zachtjes garen in de pan, zodra je ziet dat de zalm aan de bovenkant bijna gaar is zet je het vuur op medium tot de huid aan de onderkant knapperig is.
  • Laat de zalm met de huid kant naar boven rusten

De ratatouille:

  • 50gr. aubergine
  • 50gr. courgette
  • 50gr. tomaat
  • 50gr. paprika
  • 20gr. ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout/peper

Bereiding: 

  • Snij de ui en knoflook fijn en doe deze in een pan met olijfolie.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes aanfruiten.
  • Snij ondertussen de aubergine, courgette, tomaat en paprika in kleine blokjes(brunoise).
  • Verhoog het vuur en voeg de groente toe tot deze gaar zijn en voeg zout/peper toe naar smaak

Smaakt naar meer, toch?


Wij van The Healthy Chef maken natuurlijk niet alleen maar toffe recepten, elke dag stellen wij diverse menu’s samen en ondersteunen hiermee de optimale opname van vitaminen, mineralen en eiwitten. Met elke box worden je smaakpapillen verrast, terwijl je lichaam precies krijgt wat het nodig heeft

Wil jij dit recept ready to eat ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende proefweek aan op http://www.thehealthychef.nl/.