Hoe-zelf-eiersalade-maken?
Zo maak je zelf je eigen, verse eiersalade!
Eiersalade kan je heel gemakkelijk zelf maken. Met dit recept maak je een van je favoriete ‘comfort foods’ dat je een verzadigd gevoel geeft en tegelijkertijd boordevol goede voedingsstoffen zit! Deze versie met mosterd, bieslook, basilicum en jalapeño's is de perfecte romige, licht tintelende sandwichmix. Heerlijk op een broodje of te serveren bij de borrel!
Nodig:
- 4 eieren
- 2 el dikke yoghurt/kwark
- 2 tl mosterd
- Verse bieslook, fijngesneden
- Verse basilicum, fijngesneden
- 1 kleine lente-ui, in ringen gesneden
- 8-10 jalapeño's, in stukjes gesneden
- 2 theelepels jalapeño pekel
- Zout en peper
Optioneel: voeg wat (30-40gr.) scherpe kaas toe zoals feta, belegen of oude kaas
Stappen:
- Breng een pan met water aan de kook.
- Kook je eieren 7 minuten. Haal ze eruit en leg ze in een kom met ijskoud water. Laat 3 minuten staan.
- Pel je eieren, hak ze in stukken en doe in een kom.
- Voeg bieslook, basilicum, lente-ui, yoghurt, mosterd, jalapeño's, pekel en zout & peper toe. Meng alles samen tot het goed gemixt is.
- Beleg een dikke plak zuurdesem met je salade of serveer het in een schaaltje bij de borrel!