3x gezonde tussendoortjes to go
Gezond snacken hoeft niet per se moeilijk te zijn! Met een beetje creativiteit zorg je voor een lekkere en verantwoorden snack!
Hieronder heb ik 3 voorbeelden gegeven van zelfgemaakte, gezonde tussendoortjes die juiste voedingsstoffen bevatten en vrij zijn van onnodige toevoegingen als smaak-, geur- en kleurstoffen.
Tip 1: Rauwkost gedipt in hummus (niet zo’n fan van hummus? Met hüttenkäse is het ook heerlijk!)
Rauwkost opties:
- Paprika
 - Komkommer
 - Wortel
 - Bleekselderij
 - Cherrytomaatjes
 
Hummus:
1 blikje kikkererwten
- 125-150ml tahini
 - Sap van 1 citroen
 - 1 teentje knoflook
 - 1 theelepel keltisch zeezout
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 5 eetlepels (ijs)water (meer voor een dunnere consistentie)
 
Stappen:
- Kook je kikkererwten voor 20 minuten in water met een theelepel baksoda.
 - Gooi alle ingrediënten in en blender en mix tot een gladde substantie.
 - Bewaar het in een sluitbare pot in de koelkast en geniet er de hele week van!
 
Tip 2: Snicker dadels
 
Nodig:
- 3 (medjool) dadels
 - 15-30 gram pindakaas (100%)
 - 2-3 blokjes pure chocolade - 70/85%
 
Optioneel: paar walnoten voor extra crunch
Stappen:
- Halveer de dadels en haal de pit eruit.
 - Vul de dadels met pindakaas.
 - Druk er een stukje chocolade in en besprenkel met wat pindanootjes.
 
*ook lekker om je chocolade eerst nog te laten smelten. Dip de dadels erin en laat vervolgens de chocolade weer hard worden!
Tip 3: Egg loaf
 
Nodig:
- 10 eieren
 - 100 gram hüttenkäse
 - Groente naar keuze:
 - Ui, paprika, tomaat, spinazie, paprika etc.
 - (Verse) kruiden, zoals basilicum, peterselie, bieslook
 - Keltisch zout en peper
 
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 180c graden
 - Snijd de groentes in kleine stukken.
 - Klopt de eieren los in een kom.
 - Schep de hüttenkäse erdoorheen. Voeg nu ook de gesneden groenten, de kruiden en zout & peper toe.
 - Giet in een cakeblik of ovenschaal en zet in de oven voor 30 minuten.
 - Snijd een plakje af als snack en bewaar de rest in de koelkast voor aankomende dagen!
 
Note: Ook lekker met zongedroogde tomaten en/of kaas (feta, geitenkaas, oude kaas, …) erdoorheen!