Doe de Controle Pauze methode!

Meet hier hoe goed jouw ademhaling is.

Direct naar CP methode

Over het algemeen ademt de moderne Westerse mens te veel. Dit brengt een tal van klachten met zich mee zoals vermoeidheid, pijn in de nek, migraine klachten en ga zo maar door. Vergis je niet in de impact van een foutieve ademhaling. Je ademt namelijk per dag wel zo'n 8.000 tot wel 29.000 keer, afhankelijk van je gemiddelde ademhaling per minuut. 

Om een beeld te krijgen bij je ademvolume maakt de Buteyko Ademhaling Methode gebruik van een simpele test. Deze test noemt men in de Buteyko Methode de Controle Pauze (CP). Deze methode gebruiken we om te kijken wat de kwaliteit is van iemand zijn ademhaling maar ook of diegene veel vanuit de borst ademhaalt of juist meer buikademhalingen heeft.

Om een nauwkeurige meting te verkrijgen, is het het beste om enkele minuten te rusten voordat je jouw CP meet. Ook is het beter om de test te doen voordat je gaat eten i.p.v. erna, doe de CP-test dus zonder vast voedsel in je maag (water is prima). Zorg dat je volledig ontspannen spieren hebt. Ook je ademspieren moeten ontspannen zijn.

Behaal je niet de gewenste resultaten?