12 puntsmeting (Skinfold) 

Meet en bereken snel je lichaamsvetpercentage, vetvrije massa en vetmassa

Direct vetpercentage berekenen
Huidplooimetingen meten het onderhuidse vet dat zich onder je huid bevindt en niet het viscerale vet dat zich in je buik bevindt. Deze metrics kun je het beste combineren met omtrekmetingen en gewicht om een compleet beeld van je gezondheid te krijgen.

Skinfold Calculator

Jaren

Skinfold in mm

mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm
mm

Doel:
Schat het percentage lichaamsvet op basis van metingen van onderhuids vet.

Apparatuur:
Huidplooimeter (optioneel: pen om te markeren)

Procedure:

Er wordt gemeten aan de rechterkant van het lichaam. Kaliber moet loodrecht op de geanalyseerde locatie staan. De deelnemer moet de te beoordelen spiergroep ontspannen. Wanneer de huidplooi wordt samengeknepen, moet de beoefenaar de meting doen in het midden van de samengeknepen huid, niet aan de top of basis. Wacht 1 tot 2 seconden na het loslaten van het kaliber, neem de dichtstbijzijnde 0,5 mm op. Doe elke meting 3 keer, om een nauwkeurige meting te krijgen, en neem hetgemiddelde van die meting.

Standaard regels:

1. Test altijd in pronatie.
2. Test altijd aan de rechterzijde.
3. Test altijd op dezelfde dag.
4. Test altijd op dezelfde tijd
5. Neem het gemiddelde van 3 metingen. Markeer eventueel eerst voordat je gaat meten.
6. Meet het midden van de plooi Vermijd littekens .

Meetpunten:

Wang: meet op de kruising tussen de lijnen van de mondhoek en oogkas. Laat hem of haar eventueel zitten Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Kin: meet in het midden van de kin en de nek. Breng zijn of haar hoofd iets in extensie. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Tricep: meet in het midden tussen het olecranon en het acromion. In het midden van de bovenarm. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Pectoralis major: meting bij mannen: 2 vingers superior van de tepel. Meting bij vrouwen: 2 vingers inferior van de oksel. Volg de borstlijn bij de meting, ongeveer 45 graden en haaks.

Subscapularis: meet 1 cm mediaal/ caudaal van de angulus, inferior van de scapula. Meet de huidplooi in 45 graden. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Mid-axillary: meet in het midden tussen de oksel en crista iliaca. Meet de huidplooi in 45 graden. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Supra-illiac: meet 1 cm boven de superior crista iliaca. Meet de huidplooi in 45 graden. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Umbilical: meet op 2 vingers van de navel. Meet de huidplooi verticaal. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Quadriceps: meet in het midden tussen de patella en SIAS. Meet de huidplooi verticaal. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Kuit: meet de mediale zijde van de kuit in het midden van de spierbuik. Meet de huidplooi verticaal. Houd de plooimeter haaks op het meetpunt.

Hamstring: meet in het midden van de hamstrings 1 cm onder de bilplooi. Meet de huidplooi verticaal. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.
Knieschijf: meet in het midden van de patella. Meet de huidplooi verticaal. Houd de huidplooimeter haaks op het meetpunt.

Behaal je niet de gewenste resultaten?