Recept: Hoe maak je zelf mayonaise?
28 april 2023 
0 min. leestijd

Recept: Hoe maak je zelf mayonaise?

Zo maak je zelfgemaakte mayonaise!

Je eigen mayonaise maken, zonder toegevoegde suikers, e-nummers en conserveermiddelen? Het kan! Met slechts enkele stappen staat jouw favoriete saus op tafel! Niet alleen makkelijk te maken, maar ook gezonder en lekkerder!

Ingrediënten:

  • 2 eierdooiers (liefst vrije-uitloopeieren)
  • 2 theelepels mosterd 
  • 2 eetlepels (witte wijn) azijn of citroensap 
  • 300ml olijfolie (liefst extra virgin zoals deze)
  • Snufje zout en peper


Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de olie in een maatbeker. Mix dit kort door elkaar met een staafmixer. Voeg dan een scheutje olie toe, draai weer en herhaal dit tot je ziet dat de olie gaat binden. Voeg nu een grotere hoeveelheid olie toe en draai tot het de juiste dikte heeft. Als je de mayonaise nog wat dikker wilt maken, voeg dan nog wat extra olie toe! 


Note: het is ook mogelijk om dit recept te maken in een kom met een garde, al duurt dit wellicht wat langer.

Over de schrijver
Hei! Ik ben Nyala Krullaars. Ik ben een voormalig professioneel handbalster en student in voeding en diëtetiek. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn sport carrière, heb ik interesse ontwikkeld in voeding en de manier waarop het je lichaam beïnvloedt. Iedereen en elk lichaam is uniek. We streven allemaal naar een gezond lichaam, waarin we onszelf zelfverzekerd voelen, waarin we kunnen leven en dat bij ons hoort. Ik wil je graag motiveren en inspireren om de beste versie van jezelf te worden.