Keltisch Zeezout

webshop, gezondheid, producten

Natuurlijk Zout

"Zout is slecht voor de gezondheid, want het verhoogt de bloeddruk. Eet daarom minder zout". Dat is wat we vaak horen. Echter hoor je niks over de risico's van juist te weinig (goed) zout. Jouw lichaam bestaat namelijk voornamelijk uit water en zout. Zout is essentieel voor het lichaam!

  • het zorgt voor een optimale vochtbalans;
  • het zorgt voor zenuwimpulsen en spiercontracties;
  • het transporteert voedingsstoffen en afvalstoffen van en naar de spieren;
  • het is betrokken bij het aanmaken van maagzuur;
  • het houdt mineralen zoals magnesium en calcium in balans.

Wij zijn fan van Keltisch zeezout. Dit ongeraffineerde (onbewerkte) zout zit vol mineralen, zoals magnesium, kalium, zink en calcium. In tegenstelling tot normaal tafelzout, waar alleen natrium en chloride in zit. 

Keltisch zout is afkomstig uit de Guérande-streek in Bretagne, waar het nog steeds met de hand wordt gewonnen volgens eeuwenoude tradities!

Ons advies: stop met het eten van bewerkte producten, dus geen pakjes, zakjes of producten met lange ingrediëntenlijsten. Ga terug naar echte voeding: veel groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Combineer dan Keltisch zout met andere kruiden en specerijen om de smaak van jouw eten op een natuurlijke manier te versterken en om jouw mineralen goed aan te vullen!