L-Glutamine

darmgezondheid, aminozuren, performance

L-Glutamine is een semi-essentieel aminozuur. Dit betekent dat het lichaam het aminozuur zelf kan maken, maar dat de lichaamseigen productie onder bepaalde omstandigheden tekort kan schieten. Zowel in de hersenvloeistof als in ons spierweefsel is glutamine het meest voorkomende aminozuur.

Glutamine speelt een essentiële rol in stofwisselingsprocessen, het handhaven van een gezonde darmfunctie, immuunrespons en aminozuur evenwicht. Daarbij is het een essentieel aminozuur in periodes van stress of stress gerelateerd zoals bij een operatie of ziekte etc. 

Wij zetten dit supplement ook vaak in om de darmbarrière functie te ondersteunen. L-glutamine is een energiebron voor het darmslijmvlies en is mede daarom belangrijk voor een goede opbouw en regeneratie van de darmwand.

Dosering: 3x daags 5 gram oplossen in water. Bij voorkeur ingenomen een half uur voor de maaltijd of 2 uur erna verdeeld over de dag. 

Let op: interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk, vooral medicatie om aanvallen van epilepsie te voorkomen. Raadpleeg éérst je arts, bij twijfel.

Liever online bestellen?