L-Citrulline

gezondheid, kracht, weerbaarheid

L-Citrulline is een aminozuur dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt.  Dit aminozuur verbetert de doorbloeding en zorgt voor meer zuurstof naar de spieren, waardoor je langer en intensiever kunt trainen. Het helpt ook bij het verminderen van spierpijn na een zware training, waardoor je sneller kunt herstellen en weer aan de slag kunt.

L-citrulline kan ook een positief effect hebben op je energieniveau. Anthony: "Ik voel me bijvoorbeeld energieker om te trainen, en ik merk dat ik beter presteer."

Indien spierontwikkeling het doel is, kun je L-Citrulline het beste 30 tot 60 minuten voor de training nemen. Dit is ook de reden dat et vaak als ingrediënt in pre-workouts gebruikt wordt. Om het uithoudingsvermogen te verbeteren is een inname van 60 minuten voor de trainingssessie gewenst. 

Belangrijk: net als creatine moet ook citrulline voor een langere tijd ingenomen voordat het optimale effect bereikt wordt. De eerste voordelen verschijnen na een periode van ten minste één week onafgebroken gebruik.