3x gezonde tussendoortjes to go
03 juli 2023 
1 min. leestijd

3x gezonde tussendoortjes to go

Gezond snacken hoeft niet per se moeilijk te zijn! Met een beetje creativiteit zorg je voor een lekkere en verantwoorden snack!

Hieronder heb ik 3 voorbeelden gegeven van zelfgemaakte, gezonde tussendoortjes die juiste voedingsstoffen bevatten en vrij zijn van onnodige toevoegingen als smaak-, geur- en kleurstoffen.

Tip 1: Rauwkost gedipt in hummus (niet zo’n fan van hummus? Met hüttenkäse is het ook heerlijk!)

hummus-zelf-maken-dip

Rauwkost opties: 

  • Paprika
  • Komkommer
  • Wortel
  • Bleekselderij
  • Cherrytomaatjes

Hummus: 

1 blikje kikkererwten

  • 125-150ml tahini
  • Sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels (ijs)water (meer voor een dunnere consistentie)

Stappen:

  1. Kook je kikkererwten voor 20 minuten in water met een theelepel baksoda.
  2. Gooi alle ingrediënten in en blender en mix tot een gladde substantie.
  3. Bewaar het in een sluitbare pot in de koelkast en geniet er de hele week van!

Tip 2: Snicker dadels

gezonde-zoete-snack-

Nodig:

  • 3 (medjool) dadels
  • 15-30 gram pindakaas (100%)
  • 2-3 blokjes pure chocolade - 70/85%

Optioneel: paar walnoten voor extra crunch

Stappen:

  1. Halveer de dadels en haal de pit eruit.
  2. Vul de dadels met pindakaas.
  3. Druk er een stukje chocolade in en besprenkel met wat pindanootjes.

*ook lekker om je chocolade eerst nog te laten smelten. Dip de dadels erin en laat vervolgens de chocolade weer hard worden!

Tip 3: Egg loaf 

keto-egg-loaf-6

Nodig:

  • 10 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • Groente naar keuze:
  • Ui, paprika, tomaat, spinazie, paprika etc.
  • (Verse) kruiden, zoals basilicum, peterselie, bieslook
  • Keltisch zout en peper

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180c graden
  2. Snijd de groentes in kleine stukken.
  3. Klopt de eieren los in een kom.
  4. Schep de hüttenkäse erdoorheen. Voeg nu ook de gesneden groenten, de kruiden en zout & peper toe.
  5. Giet in een cakeblik of ovenschaal en zet in de oven voor 30 minuten.
  6. Snijd een plakje af als snack en bewaar de rest in de koelkast voor aankomende dagen!

Note: Ook lekker met zongedroogde tomaten en/of kaas (feta, geitenkaas, oude kaas, …) erdoorheen!


Over de schrijver
Hei! Ik ben Nyala Krullaars. Ik ben een voormalig professioneel handbalster en student in voeding en diëtetiek. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn sport carrière, heb ik interesse ontwikkeld in voeding en de manier waarop het je lichaam beïnvloedt.Iedereen en elk lichaam is uniek. We streven allemaal naar een gezond lichaam, waarin we onszelf zelfverzekerd voelen, waarin we kunnen leven en dat bij ons hoort. Ik wil je graag motiveren en inspireren om de beste versie van jezelf te worden.