Hoe-zelf-karamel-maken?
14 augustus 2023 
1 min. leestijd

Hoe-zelf-karamel-maken?

In deze blog leer ik je hoe je gemakkelijk zelf karamel maakt!

hoe zelf karamel maken van dadels

Ik voeg (heel) graag dadels toe aan mijn gerechten en snacks vanwege de rijke, zoete karamelsmaak die ze geven, samen met vezels en een heleboel andere vitaminen en mineralen! Medjool dadels zijn een geweldige bron van kalium, koper, magnesium, vitamine B6, niacine, calcium, ijzer en vitamine K.

In dit recept gebruiken we dadels om een natuurlijke karamel te maken. Je maakt het in een paar eenvoudige stappen met slechts 3 ingrediënten! Je kunt het gebruiken als dipsaus voor fruit, als topping voor je volgende havermout- of yoghurtbowl, als zoetstof in smoothies en op nog veel meer manieren!

Nodig:


  • 20 medjool dadels
  • 200 ml melk naar keuze (liefst rauw)
  • Snufje zeezout (liefst Keltisch)
  • Optioneel: paar druppels vanille-extract of een flinke schep 100% pindakaas (dit is dus niet je Calvé pindakaas)

Stappen:


  1. Doe de dadels in een kom met kokend water.
  2. Dek af en laat 15 minuten staan.
  3. Doe de dadels samen met de melk en het zeezout in een blender. Mix.
  4. Voeg indien nodig wat van het water toe die je hebt gebruikt om de dadels zacht te maken. Dit maakt de karamel wat dunner als dat gewenst is.
  5. Schep in een sluitbare pot en geniet van natuurlijke karamel!
Over de schrijver
Hei! Ik ben Nyala Krullaars. Ik ben een voormalig professioneel handbalster en student in voeding en diëtetiek. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn sport carrière, heb ik interesse ontwikkeld in voeding en de manier waarop het je lichaam beïnvloedt.Iedereen en elk lichaam is uniek. We streven allemaal naar een gezond lichaam, waarin we onszelf zelfverzekerd voelen, waarin we kunnen leven en dat bij ons hoort. Ik wil je graag motiveren en inspireren om de beste versie van jezelf te worden.