Op zoek naar een gezond ontbijt dat je van tevoren kunt klaarmaken en dat je onderweg mee kunt nemen? Dit havermout-bananenbrood is het perfecte meal prep ontbijt! Boordevol havermout, noten & zaden en olijfolie die je bloedsuikerspiegel in balans houden! Superlekker met een schep yoghurt, vers fruit en een klodder notenboter!
Voor 8-10 plakjes:
- 3 grote bruine bananen of 4 gewone plus een extra voor de bovenkant!
- 75 ml olijfolie
- 100 ml ahornsiroop of 75 g honing
- 150 g havermout, verpulverd tot een fijn meel
- 75 g meel
- 2 el pompoenpitten
- Handvol geplette walnoten
- 1 tl kaneel
- 1 volle tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
Optioneel: Grote havervlokken en een extra banaan bovenop!
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180c.
- Prak de bananen samen met de olijfolie en ahornsiroop tot een nat mengsel.
- Mix de havermout tot een fijn meel en voeg dan de rest van de droge ingrediënten, noten en zaden toe.
- Spatel het natte mengsel door het droge mengsel tot het net gecombineerd is. Mix niet te lang.
- Giet in een ingevette broodvorm en top met een paar grote havervlokken & een de in lengte gehalveerde banaan.
- Bak onafgedekt gedurende 20 minuten, dek af met folie en bak nog eens 20 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat 30 minuten rusten. Snijd en serveer met yoghurt, notenboter en fruit!