Kapsalon, een echte guilty pleasure! Maar wat nou als ik vertel dat je het ook zonder schuldgevoel kan eten en dat het een voedzame maaltijd kan zijn? Met dit recept maak je heel eenvoudig je eigen gezonde variant op de welbekende kapsalon!
Nodig voor 2 personen:
- Aardappel, 500 gram
- Kip, 200-300 gram
- Geraspte kaas (20-30+), 60 gram
- IJsbergsla, 100 gram
- Tomaat, 2 stuks
- Komkommer, ½ stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Magere yoghurt of kwark, 100 gram
- Knoflook, 1 teentje
- Citroensap, 1-2 eetlepels
- Shoarma kruiden*, 2 eetlepels
- Olijfolie, 2 eetlepels
Shoarma kruiden:
- (Gerookte) paprikapoeder, 2 theelepels
- Cayennepeper, ¼ theelepel
- Kaneel, ½ theelepel
- Knoflookpoeder, 1 theelepel
- Komijnzaad, 1 theelepel
- Korianderzaad, 1 theelepel
- Kurkuma, ½ theelepel
- Keltisch zeezout, 1 theelepel – optioneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aardappels in frietvorm. Mix de frietjes samen met 1 eetlepel olijfolie, peper en keltisch zeezout in een kom.
- Verdeel de frietjes over een bakplaat en rooster voor 20 minuten in de oven gaar.
- Bak ondertussen de, in blokjes gesneden, kip in een pan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de shoarmakruiden toe.
- Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in blokjes.
- Mix de yoghurt samen met een geperst teentje knoflook, citroensap en een snufje peper.
- Haal de frietjes uit de oven en zet de grill aan.
- Verdeel de frietjes over 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere. Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer voor een aantal minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Haal de ovenschaaltjes uit de oven en verdeel de ijsbergsla, tomaat, komkommer en rode ui eroverheen. Top het af met de knoflooksaus en geniet van je zelfgemaakte kapsalon!
Note: ook lekker met zoete aardappel!