Gezonde kapsalon maken: Smaakvolle verwennerij zonder schuldgevoel
04 mei 2023 
in Voeding
1 min. leestijd

Gezonde kapsalon maken: Smaakvolle verwennerij zonder schuldgevoel

Kapsalon, een echte guilty pleasure! Maar wat nou als ik vertel dat je het ook zonder schuldgevoel kan eten en dat het een voedzame maaltijd kan zijn? Met dit recept maak je heel eenvoudig je eigen gezonde variant op de welbekende kapsalon!  

Nodig voor 2 personen:

gezond recept, gezonde voeding, gezond afvallen

  • Aardappel, 500 gram 
  • Kip, 200-300 gram
  • Geraspte kaas (20-30+), 60 gram
  • IJsbergsla, 100 gram 
  • Tomaat, 2 stuks
  • Komkommer, ½ stuk 
  • Rode ui, 1 stuk 
  • Magere yoghurt of kwark, 100 gram
  • Knoflook, 1 teentje
  • Citroensap, 1-2 eetlepels
  • Shoarma kruiden*, 2 eetlepels 
  • Olijfolie, 2 eetlepels

Shoarma kruiden: 

gezond recept, verantwoord afvallen, verantwoord recept

  • (Gerookte) paprikapoeder, 2 theelepels
  • Cayennepeper, ¼ theelepel
  • Kaneel, ½ theelepel
  • Knoflookpoeder, 1 theelepel
  • Komijnzaad, 1 theelepel
  • Korianderzaad, 1 theelepel
  • Kurkuma, ½ theelepel
  • Keltisch zeezout, 1 theelepel – optioneel

Bereiding:

recept, ingredienten, bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
  2. Snijd de aardappels in frietvorm. Mix de frietjes samen met 1 eetlepel olijfolie, peper en keltisch zeezout in een kom. 
  3. Verdeel de frietjes over een bakplaat en rooster voor 20 minuten in de oven gaar. 
  4. Bak ondertussen de, in blokjes gesneden, kip in een pan met 1 eetlepel olijfolie en voeg de shoarmakruiden toe.
  5. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in blokjes.
  6. Mix de yoghurt samen met een geperst teentje knoflook, citroensap en een snufje peper.
  7. Haal de frietjes uit de oven en zet de grill aan.
  8. Verdeel de frietjes over 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere. Voeg vervolgens de blokjes kip toe en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer voor een aantal minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 
  9. Haal de ovenschaaltjes uit de oven en verdeel de ijsbergsla, tomaat, komkommer en rode ui eroverheen. Top het af met de knoflooksaus en geniet van je zelfgemaakte kapsalon!

Note: ook lekker met zoete aardappel!

Over de schrijver
Hei! Ik ben Nyala Krullaars. Ik ben een voormalig professioneel handbalster en student in voeding en diëtetiek. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn sport carrière, heb ik interesse ontwikkeld in voeding en de manier waarop het je lichaam beïnvloedt. Iedereen en elk lichaam is uniek. We streven allemaal naar een gezond lichaam, waarin we onszelf zelfverzekerd voelen, waarin we kunnen leven en dat bij ons hoort. Ik wil je graag motiveren en inspireren om de beste versie van jezelf te worden.