Hoe vind je een goede personal trainer in Den Haag?
19 mei 2023 
7 min. leestijd

Hoe vind je een goede personal trainer in Den Haag?

Ben je op zoek naar een goede personal trainer in Den Haag? Daar helpen we je graag mee. Het vinden van de juiste personal trainer kan een enorme bijdrage leveren aan het behalen van jouw fitnessdoelen. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon gezonder wilt leven, een personal trainer kan je helpen om effectiever en efficiënter te trainen en zo sneller resultaten te boeken. 

Maar hoe vind je nu precies een goede personal trainer in Den Haag? Waar moet je op letten bij het zoeken en hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? In deze blog ga ik je hierbij helpen. Ik zal je vertellen waar je op moet letten bij het zoeken naar een personal trainer, welke criteria belangrijk zijn en hoe je de juiste personal trainer vindt die past bij jouw behoeften en doelen.

Lees verder en ontdek hoe je een goede personal trainer in Den Haag vindt.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een personal trainer?

Als je op zoek bent naar een personal trainer in Den Haag, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de juiste persoon kiest om jouw doelen te helpen bereiken. Hier zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten:

 • Ervaring en certificering: Controleer of de personal trainer waarin je geïnteresseerd bent, de juiste opleiding en certificering heeft om training te geven. Je wilt ervoor zorgen dat de trainer de nodige kennis en vaardigheden heeft om jouw training op een effectieve en veilige manier te begeleiden. Enige certificeringen kunnen zijn: Overload Worldwide, Milo education en NASM.

Wil je dat deze jou alleen begeleid op training of wil je dat diegene ook weet over blessurepreventie en/of revalidatie en je iets mee kan geven over voeding en stressmanagement? 

 • Persoonlijkheid en communicatie: Een personal trainer moet niet alleen kennis hebben van fitness, maar ook in staat zijn om jou te motiveren en te inspireren om je doelen te bereiken. Het is belangrijk om een trainer te kiezen met wie je een goede klik hebt en waarmee je gemakkelijk kunt communiceren. Dit is natuurlijk moeilijk aan de voorkant te zien. Vraag daarom een kennismakingsgesprek aan en een proeftraining. Zo merk je snel genoeg of er een match is.

 • Beschikbaarheid en betrouwbaarheid: Zorg ervoor dat de personal trainer die je overweegt beschikbaar is op tijden die voor jou werken. Personal trainers werken vaak met een vast rooster. Wees duidelijk aan de voorkant wat je zoekt. Heb je meer flexibiliteit nodig omdat je werk dit ook van jou vraagt. Geef dit aan en vraag of diegene dit kan leveren. Daarbij wil je ook iemand op wie je kunt vertrouwen. Je wilt iemand die zelf altijd op tijd is en zijn dingen op orde heeft. Betrouwbaarheid betekent voor ons ook ‘practice what you preach’, met andere woorden: leeft deze persoon ook zoals hij anderen coacht en adviseert.

 • Kosten en tarieven: Personal training is een persoonlijke service, de kosten van een 1-op-1 sessie zijn prijziger dan sessies waarbij je zelf naar de sportschool gaat. Deze kunnen variëren van 50 t/m 100 euro per uur. Als iemand meervoudig is opgeleid, denk aan blessurepreventie, voedingsopleiding, en gedragscoaching daar zit een ander prijskaartje aan dan iemand die zich alleen focust op fitness. Het is dus belangrijk om te weten wat je zoekt en wat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat het inhuren van een goedkopere trainer mogelijk niet de beste keuze is als de kwaliteit van de training eronder lijdt.

Door rekening te houden met deze factoren ben je beter in staat om de juiste personal trainer in Den Haag te vinden die past bij jouw behoeften en doelen. In het volgende deel van deze blog zal ik uitleggen hoe je een goede personal trainer in Den Haag kunt vinden.

De juiste vragen stellen

sparren, samenwerken, inzichten, personal coaching

Je wilt graag weten wat de personal trainer zijn competenties zijn en zijn ervaring met doelen zoals die van jou. Je wilt daarom helder aan de (potentiële) personal trainer uitleggen wat jouw doelen zijn en wanneer je die gerealiseerd wilt hebben. Stel je hebt drie maanden en je wilt 3-4 kilo kwijt en betere eetgewoontes creëren is dat een realistischer doel dan dat je in diezelfde periode 12 kilo kwijt wilt. 

Een realistische personal trainer zou dan ook aangeven dat de tweede niet haalbaar is en dat je wilt gaan voor duurzaamheid.

Stel diegene de volgende vragen voor een beter inzicht in zijn werkwijze: 

 • Heb je al met mensen met soortgelijke doelen gewerkt?
  • Hierin wil je weten of hij soortgelijke casuïstieken heeft met resultaten.

 • Bied je ook hulp rondom mijn voeding? 
  • Voeding is enorm belangrijk voor het behalen van resultaat. Liever wil je hierin wel iemand die je ondersteunt. Vooral als je wat kilo’s wilt verliezen.

 • Hoe ga je om met blessures? 
  • Niet elke trainer heeft opleidingen gedaan voor blessurepreventie en revalidatie. Stel je hebt een blessure, komt uit een blessure of je bent blessure gevoelig, kan dit handig zijn. Daarom zijn de trainers van Ongekend Gezond meervoudig opgeleid.

 • Kan je me inzicht geven over de invulling van de trainingen? 
  • Hierin wil je graag inzicht krijgen over een mogelijke opbouw. Zit er een opvolging en een plan achter? Wat doet de trainer met de data? Hoeveel trainingen doe je achter elkaar?

 • Kan je me meer inzicht geven over jouw coaching?
  • Coaching is geen must als je dit niet zoekt. Als je wel totale begeleiding zoekt wil je hier meer over weten. Hoe ziet deze er uit, waar let de coach op, hoe vaak is de coaching?

Het belang van een persoonlijke benadering 

het team, ongekend gezond, wat we doen

Een persoonlijke benadering is essentieel bij het kiezen van de juiste personal trainer. Het gaat hierbij niet alleen om het opbouwen van een goede relatie met je trainer, maar ook om het stellen van realistische doelen en het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsprogramma dat past bij jouw behoeften en niveau.

Een goede personal trainer zal zich verdiepen in jouw persoonlijke situatie, zoals je gezondheid, blessures, fysieke beperkingen en persoonlijke doelen, en hierop inspelen bij het ontwikkelen van een trainingsprogramma dat bij jou past. Een persoonlijke trainer zal je ook uitdagen om je grenzen te verleggen en je motiveren om door te gaan, zelfs als je even geen zin hebt om te trainen. 

Bij Ongekend Gezond vinden we dit aspect enorm belangrijk. Er is namelijk geen one size fits all. Daarom hebben we bij al onze klanten een ‘test-week’ met vragenlijsten, gesprekken, metingen op je gezondheidsindicatoren en spiertesten. Dit allemaal om een zo’n persoonlijk mogelijk programma te maken dat jij nodig hebt. Om jouw traject continu te monitoren hebben we coachmomenten om jouw voortgang te kunnen bijsturen waar nodig is.

Een persoonlijke benadering is niet alleen belangrijk voor het behalen van resultaten, maar ook voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen jou en je personal trainer. Een goede relatie met je personal trainer kan je helpen om gemotiveerd te blijven en vol te houden, zelfs op de momenten dat je het zwaar hebt.

Kortom, het hebben van een persoonlijke benadering kan bijdragen aan het behalen van je doelen en het opbouwen van een gezonde en respectvolle relatie met je personal trainer.

Hoe vind je de juiste personal trainer in Den Haag?

Nu je weet waar je op moet letten bij het zoeken naar een personal trainer, is het tijd om te bespreken hoe je een goede personal trainer kunt vinden in Den Haag. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

Zoek online naar personal trainers in Den Haag
Begin je zoektocht door online te zoeken naar personal trainers in Den Haag. Je kunt zoekmachines zoals Google gebruiken en de zoekwoorden gebruiken die we eerder hebben besproken, zoals 'personal trainer Den Haag'. Dit zal je een lijst opleveren van de personal trainers die in Den Haag werken. Bezoek hun websites en bekijk hun diensten en tarieven.

Vraag vrienden, familie of kennissen om aanbevelingen
Misschien ken je vrienden, familieleden of kennissen die een personal trainer hebben ingehuurd in Den Haag. Vraag hen om aanbevelingen en vraag hoe hun ervaringen met de personal trainer waren. Dit kan een mooie manier zijn om een goede personal trainer te vinden die past bij jouw behoeften.

Zoek naar reviews en beoordelingen online
Als je online onderzoek doet naar personal trainers in Den Haag, zoek dan naar reviews en beoordelingen van eerdere klanten. Dit kan je een idee geven van de kwaliteit van de diensten die ze bieden en of ze een goede keuze voor jou zouden kunnen zijn. Succes leaves clues!

Neem contact op met verschillende personal trainers om te vergelijken
Wanneer je een lijst hebt samengesteld van personal trainers die interessant lijken, neem dan contact met hen op om meer te weten te komen over hun diensten, tarieven en beschikbaarheid. Dit geeft je de mogelijkheid om ze te vergelijken en de juiste personal trainer voor jou te vinden.

Door deze tips te gebruiken, kun je een goede personal trainer vinden die past bij jouw behoeften en doelen. Het kan even duren voordat je de juiste personal trainer vindt, maar als je er eenmaal een gevonden hebt, zal dit bijdragen aan je succes op weg naar een gezonde levensstijl.

Conclusie: 

In deze blog hebben we het belang van het vinden van een goede personal trainer in Den Haag besproken en verschillende aspecten belicht waarop je moet letten bij het zoeken naar een personal trainer. We hebben benadrukt dat ervaring en certificering, persoonlijkheid en communicatie, beschikbaarheid en flexibiliteit en kosten en tarieven belangrijke factoren zijn om rekening mee te houden bij het selecteren van een personal trainer.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de persoonlijke benadering van een trainer en of deze past bij jouw behoeften en doelen. Een klik tussen jou en de personal trainer is van essentieel belang voor een succesvolle samenwerking. Het hebben van een gezonde en respectvolle relatie met je personal trainer is de sleutel tot het behalen van resultaten en het verbeteren van je gezondheid en welzijn.

Bij Ongekend Gezond begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste personal trainer te vinden. We zien het als een samenwerking waarbij een klik en een match enorm belangrijk is voor beide partijen. Net als jij willen wij natuurlijk ook een waanzinnig resultaat neerzetten. Dit kan alleen als de behoeftes glashelder zijn en je kunt bouwen op elkaar.

Als je op zoek bent naar een expert en personal trainer in Den Haag die je kan helpen bij het behalen van jouw persoonlijke fitnessdoelen, verder kijkt naar je voeding, leefstijl en op weg kan met blessures, neem dan gerust contact op met Ongekend Gezond. Onze gekwalificeerde, meervoudig opgeleide personal trainers staan klaar om je te helpen en bieden gepersonaliseerde trajecten die passen bij jouw specifieke behoeften. 

Bezoek onze unieke aanpak voor meer informatie en maak vandaag nog een afspraak. We kijken ernaar uit om je te helpen bij het behalen van jouw doelen!

Over de schrijver
Mijn passie is het zelf ervaren en onderzoeken van de natuurlijke krachten die wij als mens hebben maar die steeds meer naar de achtergrond verdwijnen door de technologische ontwikkelingen. Ik ben nieuwsgierig naar de fysiologische veranderingen die dat teweeg brengen, maar vooral de gezondheidsvoordelen als energie, kracht en herstelvermogen. Een weerbaar en krachtig lichaam dat zich kan aanpassen in verschillende omstandigheden.