Zelf Gembershots maken; hoe doe je dat?
13 mei 2023 
1 min. leestijd

Zelf Gembershots maken; hoe doe je dat?

Het perfect drankje om je immuunsysteem te ondersteunen. Vol vitamines, mineralen en antioxidanten die je beschermen tegen ontstekingen, de opname van voedingsstoffen bevorderen en tegelijkertijd je insulinegehalte en bloedsuikerspiegel helpt reguleren.

Niet nodig om hiervoor al je geld aan die flesjes in de supermarkt uit te geven. Ze zijn namelijk heel makkelijk om zelf te maken! Met slechts 3 ingrediënten heb jij je gembershots voor de hele week in de koelkast liggen.

Hoe maak je je eigen gember shot?

Zelf ben ik er fan van om er kurkuma aan toe te voegen. Dit zit boordevol antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. Zijn deze pittige shots jou iets te heftig? Maak het milder door er wat sinaasappels en/ of rauwe honing aan toe te voegen! Juist fan van een beetje extra pit? Een snufje cayenne- en/of zwarte peper geeft nog een extra kick aan je gembershot!

Welke ingrediënten gebruik je?

Basis: 

 • 400-500ml water
 • 3 grote gemberstukken
 • 2-3 citroenen

Toevoegen (optioneel):
Om het zoeter te maken:

To spice it up: 

 • 2 theelepels kurkuma
 • ½ theelepel cayennepeper (to spice it up)
 • ¼ theelepel zwarte peper

Hoe klaar te maken?

 1. Schrob de gember schoon en mix samen met het water in een blender.
 2. Zeef het gembersap om het vruchtvlees te verwijderen.
 3. Voeg in de blender de geschilde citroenen en sinaasappels toe samen met de gezeefde gembersap en mix.
 4. Voeg vervolgens de honing, kurkuma, cayennepeper en peper naar smaak toe. Mix nog een keer tot alles goed gemengd is.
 5. Giet het in een (glazen) fles en bewaar voor maximaal een week in je koelkast.

Enjoy!

Over de schrijver
Hei! Ik ben Nyala Krullaars. Ik ben een voormalig professioneel handbalster en student in voeding en diëtetiek. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn sport carrière, heb ik interesse ontwikkeld in voeding en de manier waarop het je lichaam beïnvloedt.Iedereen en elk lichaam is uniek. We streven allemaal naar een gezond lichaam, waarin we onszelf zelfverzekerd voelen, waarin we kunnen leven en dat bij ons hoort. Ik wil je graag motiveren en inspireren om de beste versie van jezelf te worden.