Heerlijke zelfgemaakte granola voor in de yoghurt of smoothie bowl!
Op zoek naar een gezond ontbijt of verantwoorde snack? Probeer dan deze zelfgemaakte granola met havermout en noten! Met dit eenvoudige recept kun je makkelijk een grote hoeveelheid maken. Bewaar de verse granola in een afgesloten pot en geniet ervan gedurende een lange tijd.
Ingrediënten:
- 200 gram noten naar keuze (pecan noten, cashewnoten, amandelen etc.)
- 200 gram pompoenpitten
- 200 gram zonnebloempitten
- 250 gram (glutenvrije) havermout
- 80 milliliter kokosolie
- 200 gram rauwe honing
- Kaneel, ruim.
- Optioneel: 100 gram kokossnippers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Voeg alle noten, pitten, kokossnippers, havermout, kokosolie en honing toe in een grote kom en meng dit door elkaar. Voeg naar smaak kaneel toe. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat het papier niet meer zichtbaar is. Bak de granola in het midden van de oven gedurende 30 minuten. Laat het volledig afkoelen voordat je het in stukken breekt. Bewaar de granola in een luchtdichte pot en geniet ervan!